Radio Mukambo: Black Resistance

November is in Brazilië de Maand van het Zwarte Bewustzijn (Consciência Negra), op 21/11 wordt de verjaardag van Zumbi dos Palmares gevierd, een van de grootste vrijheidsstrijders tegen de slavernij in koloniaal Brazilië. Een maand lang brengt Radio Mukambo hulde aan de erfenis van de Afrikaanse cultuur met muziek uit Afrika en de diaspora. Op deze podcast met afrobeat, highlife, Congolese en Braziliaanse rap en modernere Afrikaanse beats.

maandag 9 november 2015 13:25
Spread the love

The Souljazz Orchestra levert met ‘Resistance’ onze cd van de week, alweer vol heerlijke afrobeat en highlife, zoals we het van deze Canadezen gewend zijn. Twee Belgolezen (of Afropeanen), Badi en Baloji, stellen deze week hun nieuwe EP voor in de Botanique (Brussel) en we kijken uit naar de komst van ondermeer Batida (Angola/Portugal) op het MIMO festival in Rio de Janeiro.Je kan de podcast downloaden op www.mukambo.be

CD van de week: The Souljazz Orchestra – Resistance

Tracklist:
1. Gaspar Z’África Brasil feat. Marcelo Pretto – Os Quilombolas

2. Oscar Sulley & The Uhuru Dance Band – Bukom Mashie

3. The Souljazz Orchestra – Bull’s Eye

4. NMB Brass Band feat. Hawa – No Better Bed Than The Floor

5. The Souljazz Orchestra – Ware Wa

6. Badi feat. Fredy Massamba – Belgicain

7. Baloji – Unite? et Litre

8. Gaspar Z’África Brasil – Escambo

9. Badi – 243

10. Batida – Ta Doce

11. Tumi & Chinese Man feat. Youngsta CPT – Past Your Time

12. Watcha Clan – Im Nin’Alu (Maga Bo remix)

13. Michel Ongaro, Mister Abbas, Jahcoozi – Kumbuka
 

 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!