Stop kinderarmoede

Stop kinderarmoede

donderdag 5 november 2015 23:13
Spread the love

Beste beleidsmakers

Ik weet dat jullie het ongelooflijk belangrijk vinden dat we iets tegen kinderarmoede doen en het bestrijden met alle middelen en waarschijnlijk staat het heel hoog in jullie prioriteitenlijst, alleen…

Heb ik zo mijn twijfels aan jullie oplossingen en beleidsmaatregelen.

Ik ga er eens eentje naar voren brengen. Volgens Mevrouw Homans moet er meer ingezet worden aan één euro restaurants, goedkope kledij en andere voorzieningen i.p.v. gewoon de leeflonen of uitkeringen boven de armoedegrens te halen. Niemand kiest er voor om arm te zijn en de excuses van ‘het zijn profiteurs’ is gewoon niet rechtvaardig tegenover de meeste behoeftigen. Nu wees eens eerlijk vind u het niet denigrerend dat jij als minderbedeelde ineens niet meer gelijkwaardig wordt behandeld en andere goedkope alternatieven moet zoeken, zoals één euro restaurants.

Je kan het jezelf en de burgers veel makkelijker en goedkoper maken door hun uitkeringen gewoon boven de armoedegrens te halen.

Het ergste van dit allemaal is dat kinderen hier de grootste slachtoffer van allemaal worden! Kinderen, beste beleidsmakers hebben er niet voor gekozen om arm geboren te worden.

Daarnaast vind ik het ook enorm verkeerd dat je kindergeld en leeflonen van vluchtelingen wegneemt. De tijd dat ze in België zullen zijn hebben ze dat geld nodig om hun leven op te bouwen en zich makkelijker te integreren in de samenleving, zodat ze niet terechtkomen in de armoede. Speciale statuten geven is echt onnodig. Tenzij je snelle berichtgevingen geeft over de toestemming van hun verblijf. In het grootste geval komen de meeste in aanmerking voor een asieltoestemming, aangezien ze allemaal op de een of andere manier gevlucht zijn van zware conflicten.

Nu Bart de Wever zei nog onlangs dat op het moment dat bv. Een Syriër in Turkije terechtkomt niet gerekend kan worden als een oorlogsvluchteling, maar als een economische vluchteling. Terwijl er nergens in de wet van Génève staat dat je asiel moet vragen bij het eerste land dat je binnenkomt. Ik vind het niet kunnen dat politici op zo’n onrechtvaardige manier hun standpunten hardnekkig willen verdedigen.

Het wordt eens tijd dat de burgers echte democratie gaan eisen van hun beleidsmakers!

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!