Gentse vrouwen op zoek naar geluk
Vrouwen Overleg Komitee (VOK)

Gentse vrouwen op zoek naar geluk

Afgelopen zaterdag ging een groepje Gentse vrouwen in de binnenstad op zoek naar geluk. Ze deden dat elk op hun eigen manier, met een schop, verrekijker, loep… De grote trommels van feministisch-lesbische percussiegroep Famba maakten dat deze zoektocht niet ongezien bleef. De flashmob is naar aanleiding van de Nationale Vrouwendag die op 11 november in De Centrale in Gent plaats vindt met ‘Geluk’ als centrale thema.

maandag 2 november 2015 11:58
Spread the loveFoto: Elien Spillebeen.

Het programma van de Vrouwendag op 11 november is een mix van workshops, debat en muziek. Met panels over seksisme, racisme en de prijs van geluk, getuigenissen van kwetsbare moeders en vrouwen met een migratieachtergrond.

Je kan ook creatief aan de slag met dans of rond je zelfbeeld als meisje en er zijn intieme workshops over seksualiteit en relaties.

In de late namiddag is er een sofagesprek tussen Rachida Lamrabet (auteur en jurist bij het Interfederaal Gelijkekansen-centrum) en Anja Meulenbelt (Nederlands auteur en doorwinterd activiste, feministe van het eerste uur) en spoken word van Samira Saleh. De dag wordt afgesloten met een concert van de swingende afrosambaband S.W.A.N.

Een brede groep van Gentse vrouwenorganisaties hebben het programma uitgewerkt.

Meer info: http://www.vrouwendag.be

take down
the paywall
steun ons nu!