Students with refugees

Openingscollege Bart De Wever: studenten tonen solidariteit met vluchtelingen

Tijdens het openingscollege van Carl De Vos aan de UGent gaf Bart De Wever een lezing. Het Gentse studentenplatform “Students with Refugees Gent” vestigde daarbij de aandacht op de vluchtelingencrisis. Ze deelden bordjes uit waarmee de studenten tijdens het openingscollege hun solidariteit konden betuigen met de vluchtelingen.

dinsdag 22 september 2015 15:36
Spread the love

Volgens Onno Vandewalle van “Students with Refugees Gent” was de actie een succes: “Veel studenten plaatsten een bordje en quasi alle studenten die werden aangesproken tekenden het spandoek”.  De actie was ook een reactie op recente uitspraken in de media die eerder negatief waren ten opzichte van de vluchtelingen. Onno Vandewalle bevestigt dit: “Wij willen een boodschap brengen van solidariteit en menselijkheid. Mensen op de vlucht voor oorlog zijn in gevaar in plaats van een gevaar voor onze samenleving”.

take down
the paywall
steun ons nu!