Bart De Wever noemt Brussels burgemeester incompetent en vluchtelingenkamp “extreem-links acitivistisch”

Bart De Wever noemt Brussels burgemeester incompetent en vluchtelingenkamp “extreem-links acitivistisch”

zondag 20 september 2015 17:29
Spread the love

Bart De Wever wikt en weegt zijn woorden op ATV en… noemt de burgemeester van Brussel ronduit incompetent. Ik was zelf zaterdagavond aanwezig op het tentenkamp en zag de werkelijkheid, die tegengesteld is aan de rechtse beeldvorming die BDW de Antwerpenaar en de Vlaming wil opdringen.

Vrijwilligers in de keuken die soep maken, kip bakken, water en brood met halal worst verdelen. Vrijwilligers in de kleding stock die binnengebrachte klederen, schoenen, dekens sorteren. Een groep tentenbewoners die verzameld staan rond een versterker en mekaar verdringen om hun mp3 speler aan te sluiten en te laten weergalmen, een chaotische muziekkeuze tot gevolg. Dokters van de wereld die een gewonde wegvoeren naar een ziekenhuis. Security vrijwilligers die spanningen tussen asielzoekers proberen op te lossen en een oog in het zeil houden om diefstal te voorkomen. Auto’s die komen aangereden met weer een aantal paletten, naast kinderspeelgoed. Informatiekramen met een advocaat, een onthaalkraam voor nieuwe aankomers, een kraam voor taakverdeling vrijwilligers (met een bordje geen giften meer, dank u), een school voor kinderen en tenten voor lessen Nederlands, Frans, Arabisch. Een vrouw die onder het grote tentzeil basisinformatie geeft over tandverzorging, in alle talen want heel visueel met kunstgebit en hoe je een tandenborstel gebruikt. Een man die onder een zwak licht van paletten een tafel en een bank aan het maken is. Een tent van Samu Social, die hun werking en know how van Brusselse daklozen doorheen het jaar doorzet op het Maximilliaanpark. Een tent van SDF (daklozen Brussel) met een spandoek “solidair met de vluchtelingen”.

In recente opiniepeilingen verliest de partij van Bart De Wever stemmen aan het Vlaams Belang. Hij probeert dus zijn rechterflank te versterken. Waar het Maximilliaanpark een ode is van creativiteit en menselijkheid van solidaire burgers, slaagt hij er in dit politiek te misbruiken. Waar zit de incompetente burgemeester, in Brussel of Antwerpen?

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!