Beste Proximus, geef de vluchtelingen de kans om contact op te nemen met thuis

Beste Proximus, geef de vluchtelingen de kans om contact op te nemen met thuis

donderdag 3 september 2015 12:52
Spread the love

Communicatie is een essentiële bouwsteen voor onze maatschappij, waarom het niet met alle vluchtelingen delen?

De vluchtelingencrisis is een maatschappelijke kwestie dat niemand onberoerd laat. Na de eerste enge stuiptrekkingen van een gesloten, egoistisch en bang Europa, komt er een ander elan op gang, dat van de burgerinitiatieven die deze vluchtelingen een warm welkom willen geven of toch tenminste een menselijk ontvangst. Elke grootstad is getroffen en in Brussel komen deze mensen samen in de omgeving van het Noord, wachtend vanaf 7u in de ochtend of ze al dan niet hun tijdelijke papieren krijgen. Honderden, men spreekt zelf over duizenden mensen leven in de omgeving van het Noordstation en van jullie hoofdkwartier in erbarmelijke omstandigheden. U, en al uw werknemers zullen dit tafereel niet kunnen ontwijken, dus waarom niet een deel van de oplossing zijn? 

Sinds enkele dagen zijn er tal van bewonersgroepen die zich organiseren om mensen een douche, een bed en een warme maaltijd aan te bieden. Iedereen helpt met wat ze kunnen en dat siert hen, het geeft warmte en menselijkheid in tijden waar we dat echt nodig hebben. In ruil horen ze verhalen, vaak gruwelijke verhalen van de landen van herkomst waar oorlog en chaos achter elke hoek loert. Deze mensen zijn zoals wij, ze proberen te overleven en op zoek te gaan naar een plaats waar ze iets kunnen opbouwen. Ondertussen wacht hun familie en vrienden op nieuws, willen ze horen of ze nog leven, hoe ze het stellen zodat ze nog kunnen hopen, dat het allemaal goed komt. Kleren, bedden, douches worden voorzien, maar er mist nog iets waar ze allemaal om vragen: een manier om met de mensen die achter zijn gebleven te communiceren en info te verkrijgen.  

Het is hier dat wij als bevolking uw hulp vragen. Op uw site zien we dat jullie instaan voor maatschappelijke projecten, waarom geen internet toegang leveren aan de mensen in nood. Het zijn bij wijze van spreken jullie buren, en onder buren moeten we elkaar helpen als de nood het hoogst is, anders kunnen we niet meer van een maatschappij spreken.  Wat voor jullie een kleine moeite is om simpelweg internet te voorzien in en rond het Maximiliaanpark, zou voor hen een wereld van verschil zijn.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat deze tekst zijn weg vindt naar de juiste persoon, en dat zij die het kunnen er werk van maken. Door te helpen kunnen we Europa terug doen geloven dat er een mooie toekomst ons te wachten staat. En dan moet niet alleen de burger maar ook de bedrijven het voorbeeld tonen.

Met vriendelijke groeten, 

De burger

take down
the paywall
steun ons nu!