“Massaal mobiliseren voor Wereld Sociaal Forum Tunis is beste antwoord op terrorisme”

Ondanks de aanslagen van woensdag in het Bardo-musuem in Tunis waarbij 21 doden vielen en 38 gewonden – onder wie zeventien toeristen – heeft het Wereld Sociaal Forum een persbericht uitgezonden dat zijn evenement van volgende week (24 tot 28 maart) in Tunis toch zal doorgaan. Het Wereld Sociaal Forum verwacht meer dan 5.000 organisaties en verenigingen uit 150 landen.

donderdag 19 maart 2015 14:52
Spread the love

Het Wereld Sociaal Forum is een jaarlijkse bijeenkomst van basisbewegingen en ngo’s uit heel de wereld die alternatieven zoeken voor een betere wereld. Het WSF verwacht dit jaar meer dan 8000 deelnemers en vreest dat door de aanslag heel wat mensen zullen afhaken.

In haar persbericht veroordeelt het WSF de aanslag als een poging om de prille democratische overgang in Tunesië te ondermijnen en als een poging tot het creëren van een klimaat van angst onder de burgers. Het antwoord op deze aanslag is volgens het WSF juist een een massale deelname aan het WSF van alle bewegingen die ijveren voor een vredige en rechtvaardige wereld waar iedereen vrij kan samenleven. Het WSF roept daarom al de deelnemende organisaties op om meer dan ooit te mobiliseren voor dit Wereld Sociaal Forum om zo de terroristen en fanatici ongelijk te geven.

Dignity

Hoofdslogan van dit Wereld Sociaal Forum is dignity en mensenrechten. Verder op de agenda staat de zoektocht naar alternatieven om het neoliberalisme en haar gevolgen in de Arabisch regio te bestrijden, en thema’s als klimaat, Europese crisis, gender, racisme, participatie, duurzame ontwikkeling, ….

Ook een aantal Belgische sociale bewegingen zullen deelnemen: het ABVV, ACV, JNM, CADTM, Friends of the Earth, Geneeskunde voor de Derde Wereld, Advocaten zonder grenzen, Fian (Food First Information and Action Network), …

De vrees is wel dat de gebeurtenissen in Tunis hun weerslag zullen hebben op de economie en meer bepaald op de toeristische sector die sinds kort heropgeleefd was na een woelige periode.

Info: https://fsm2015.org/

take down
the paywall
steun ons nu!