Brussel: solidariteit met Griekenland

Aan de Beurs in Brussel verzamelden een 500-tal mensen om steun te betuigen aan het Griekse volk en hun strijd tegen de besparingspolitiek.

zondag 15 februari 2015 18:12
Spread the love

Zo’n 500-tal mensen, met politieke vlaggen (LSP, PVDA, Vega, Rood, LCR en PC) en zonder verzamelden op zondag 15 februari om 12u onder een stralende zon aan de Beurs in Brussel. Hier en daar werden badges van Hart Boven Hard / Tout Autre Chose gespot en er waren ook delegaties van Syriza, Podemos en Sinn Fein aanwezig. Ze kwamen daar allemaal samen om hun steun te betuigen aan het Griekse volk en aan de nieuwe Griekse regering en om op te roepen voor een Europa van democratie en solidariteit, waarin er geen plaats is voor besparingspolitiek.

Er werden ook speeches gehouden. Onder de sprekers bevonden zich Mathilde El Bakri, Giorgos Karatsioubanis, Juan Domingo Sánchez Estop en Manolis Glezos. Manolis Glezos is een nationale held in Griekenland omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog de Acropolis beklom om er de swastikavlag, die daar hing te wapperen, neer te halen. Hij is nu Europees Parlementslid voor Syriza.

take down
the paywall
steun ons nu!