Jongeren bezetten Brussels Anneessensplein aan vooravond betoging

Jongeren brengen de nacht door op het Anneessensplein. Donderdag sluiten ze dan aan bij de betoging. "Duurder en minder openbaar vervoer, minder kansen om te studeren en later minder kans op werk en minder loon. Deze regering raakt ook de jongeren", klinkt het.

woensdag 5 november 2014 23:05
Spread the love

De jongeren van ACV, ABVV en ACLVB hebben de organisaties van de Anneessensbuurt betrokken bij hun tentenkamp. “Jonge mensen hier in Brussel worden al heel hard getroffen door de maatregelen tegen werkzoekenden en dat gaat alleen maar erger worden”, zegt Tom Vrijens van het ACV.

Later op de avond sloten ook de protesterende studenten aan. Zij hielden woensdag een fakkeltocht tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld.

“Deze regering zorgt voor een polarisatie. Je ziet jongeren die vroeger wat kritisch stonden tegenover betogingen en stakingen nu plots wel sympathie tonen”, zegt Jeff Jonckers van het ABVV.

take down
the paywall
steun ons nu!