De organisatoren van Antwerp Pride willen met het mensenrechtenluik aantonen dat hun evenement niet alleen de stad in regenboogkleuren wil tooien en er een parade en feestjes wil houden, maar ook symbool wil staan voor tolerantie. “Waarom is een Pride nog nodig in België, hoor je wel eens”, zegt voorzitter Bart Abeel. “Wel, we moeten blijven tonen dat tolerantie en het recht om te mogen zijn wie je bent een kwetsbaar iets is. Niet enkel in ons land, waar nog regelmatig spijtige voorvallen zijn van discriminatie en geweld, maar zeker internationaal.” Yuri Gavrikov, holebi-activist in Sint-Petersburg, getuigde over de situatie in Rusland en Alice N’kom, mensenrechtenadvocaat in Kameroen, getuigde over de situatie in haar land.

De Antwerp Pride Parade trok 45000 bezoekers

Met 22 praalwagens en 800 deelnemers trok de kleurrijke stoet van de Waterpoort naar het Steenplein. Aldaar had een uitzinnige afterparty plaats.

zondag 10 augustus 2014 11:24
Spread the love

Verschillende organisaties uit binnen- en
buitenland, alsook de politie stapten mee en riepen op voor verdraagzaamheid. Antwerp
Pride stelde trouwens deze week haar mensenrechtenluik voor.

take down
the paywall
steun ons nu!