Verslaafd aan cannabis? Verslaafd aan tabak zeker!
Cannabisverslaving -

Verslaafd aan cannabis? Verslaafd aan tabak zeker!

woensdag 18 december 2013 09:49
Spread the love

Mythe: Jongeren raken alsmaar meer verslaafd aan cannabis en het zou niet zo onschuldig zijn als vaak beweerd wordt.

Feit: Tabak smaakt verschrikkelijk, maar in combinatie met cannabis smaakt het heerlijk. Maar, tabak is zo verslavend dat je er niet op 1, 2, 3 van af raakt. Gevolg: jongeren roken alsmaar meer joints omdat de nicotine hen hiertoe aanzet.

Zijn er in de reportage van ‘Koppen XL: de gevaren van cannabis’ jongeren aan bod geweest die verslaafd zijn aan pure cannabis, dus zonder de toevoeging van tabak? Ik dacht het niet…

Stop ze in een afkickcentrum voor verslaafde cannabisgebruikers en hoe komen ze er uit? Naar mijn mening worden ze er gebrainwasht dat cannabis megagevaarlijk is en hun leven verpest. De cannabis laten ze achterwege maar sigaretten roken ze nog steeds. Hoe idioot is dit alles wel niet?

Tabak is zo een pest, een aanval op je gezondheid en op je hersencellen. Jongeren worden niet dommer door cannabis, maar wel door de tabak.[1] Dus als je die jongeren motiveert (want zo moeilijk is het niet om de cannabis te laten) dan heb je nog steeds een groot probleem, namelijk de tabaksverslaving!

Waarom zijn er geen afkickcentra waar jongeren het roken afleren? Zou dat niet veel nuttiger zijn? Want de cijfers spreken voor zich. Ik val in herhaling maar het moet gezegd: van cannabis ga je niet dood, van tabak wel. Dit jaar zijn er wereldwijd 5.195.308 mensen gestorven door tabak!!![2] 

Lees ook de blog van Marc, die uitlegt hoe het komt waarom de THC-waarden in cannabis tegenwoordig zo hoog liggen.

Voetnoten

take down
the paywall
steun ons nu!