Opinie: Waar gaan we naartoe als we van wietrokers criminelen maken?

Opinie: Waar gaan we naartoe als we van wietrokers criminelen maken?

maandag 9 december 2013 11:30
Spread the love

Vijfenzeventig euro moet je betalen als je in Antwerpen met een jointje betrapt wordt. Volgens slachtoffers kan de boete zelfs oplopen tot 450 euro. Een crimineel hoog bedrag dus! Je kan je maar beter ladderzat drinken, dat komt je iets goedkoper uit. Betaal je de boete niet, dan riskeer je ook nog eens een paar weken cel. Waar zijn we mee bezig???

Hoeveel echte criminelen krijgen nog niet eens de binnenkant van de gevangenis te zien? 

Cannabis wordt gebruikt in alle lagen van de bevolking, jong, oud, rijk en arm. Hipsters, hippies, snobs, nerds, iedereen kent wel iemand die wiet rookt of het op een andere manier gebruikt. 

Velen kijken reikhalzend uit naar de legalisering of beter nog, decriminalisering. Maar zolang mensen angstvallig zwijgen over hun gebruik zal er jammer genoeg weinig veranderen.

Het taboe blijft bestaan zolang mensen niet uit de kast durven komen!

Vrienden zijn meestal wel op de hoogte, maar collega’s en familieleden inlichten is voor de meesten een brug te ver.

Hier zijn enkele tips die het makkelijker kunnen maken om erover te praten:

  • Tweet of post op je facebookprofiel al eens een berichtje over medicinaal gebruik van cannabis. Wetenschappelijke artikels bij de vleet op het internet!
  • Leg de nadruk op het feit dat cannabis veiliger is dan alcohol, tabak en medicatie en dat er nog nooit iemand door gestorven is. 
  • Bereid je voor op een discussie, informeer je dus grondig voor je eraan begint.
  • Je kan bijvoorbeeld zeggen dat cannabis je helpt beter in te slapen en je helpt te ontspannen na het werk. 
  • Vergeet vooral niet te vermelden dat cannabis minder verslavend is dan koffie! Je kan er geestelijk naar verlangen, en teleurgesteld zijn als je voorraad op is, maar je gaat er niet de straat voor op om een oma haar handtas te stelen! 

?Veel sukses ermee! Nog één dingetje, wetenschappers zijn altijd maar weer op zoek naar meer geld voor nog meer onderzoek naar oplossingen tegen bijvoorbeeld dementie. Maar wat ze ook weten is dat cannabis hier bij kan helpen, alleen willen ze er persé een synthetische tablet van maken, omdat ze er dan zelf tenminste ook wat aan verdienen. Wat ze er niet bij zeggen is dat wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de natuurlijke plant veel effectiever is dan een synthetische versie. Wietolie is het antwoord op de hiaten in de farmaceutische industrie!

Maar of cannabis nu medicinaal gebruikt kan worden of niet, dat doet er in feite niet toe. Het feit is dat mensen keuzevrijheid moeten hebben. Als men mag roken, drinken en pillen slikken, why the hell zou men dan geen jointje mogen roken???

take down
the paywall
steun ons nu!