Niemand verantwoordelijk

Niemand verantwoordelijk

woensdag 4 december 2013 16:56
Spread the love

Wie mijn vorige blog heeft gelezen en/of de video gezien of mij maandag in Terzake zag weet waarover die foto en die Adidas-spoof gaan.

De mensen uit een wijk, Loteamento São Fransico in het stadje Camaragibe/Recife, Brasil, hebben de pech dat ze dicht bij de toegangsweg naar het neuwe voetbalstadium wonen. Met overduidelijke schending van de mensenrechten duwt de Fifa zijn handlangers vooruit. Alles moet wijken voor dat commercieel mega-event. De mensen uit mijn video ‘Gol Contra’ zijn gisteren door de politie, zonder verhaal, uit hun huizen gezet en de buldozers hebben alles platgewalst. Voila, zo doen ze dat daar! Dat is tenminste efficient.

En niemand is uiteraard verantwoordelijk. Iedereen voert gewoon uit ten behoeve van, van wat precies weet ik niet, van het voetbal zeker? Wij willen toch ook dat onze voetbalfans, die een superduur ticket naar Brasil betaalden, op een brede mooie asfaltweg naar hun helden, ‘hun’ Rode Duivels kunnen gevoerd worden.

Nu hoop ik dat, bij de loting deze week, de Rode Duivels ‘Recife’ trekken, dan kan ik onze bondscoach alvast informeren over de nieuwe toegangsweg, of mocht hij in de buurt een luxe-resort vinden waardoor hij dat verse asfalt – van het luxe-strand Boa Viagem naar de nieuwe Arena – niet nodig zou hebben dan kan ik hem adviseren om voor het transport van zijn dure goudhaantjes een goed afgeveerde bus te huren – buiten die paar nieuwe wegen zijn er putten, nietwaar – en best een bus met afgedekte ramen om onze jongens niet depressief te maken, het is beter dat ze de realiteit-buiten-hun -uxe-resort niet zien, geloof mij.

Of een helikopter, nog beter. Stel dat die boze Brazilianen weer met duizenden de wegen blokkeren zoals in juni dit jaar. Trouwens, vanuit de lucht ziet alles er prachtig uit en het stinkt niet en het zal mooie TV-beelden opleveren voor de kijkcijferpiek en de adverteerders zullen nog meer betalen en de mensen zullen liters Juliler zuipen en … ik wijk af, sorry.

Ik wou eigenlijk alleen melden dat die gewone mensen uit mijn video vandaag hun huis kwijt zijn en dat ze de vergoeding die hun daarvoor beloofd is nog steeds niet kregen en dat als ze die zullen krijgen er geen ander huis mee kunnen kopen, neen, echt niet, we hebben ook rondgekeken in de buurt en voor die bedragen vinden ze niets en … genoeg voor vandaag. Até logo, John

Let’s have a Coke (een Jupiler is ook goed, mannen

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!