N-VA bashen?!

N-VA bashen?!

maandag 18 februari 2013 18:16
Spread the love

Zaterdag las ik, zoals elke week, de keek op de week van Carl Devos. Ik ben het niet altijd eens met hem, maar het is voor mij wel essentieel om ook andere meningen te kennen. Net als Carl Devos geef ook ik mijn persoonlijke mening, al gaat het bij mij eerder over het actuele mediagebeuren. Naast zijn keek op de week tracht ik ook elke week de mediawatcher van de week te bekijken tijdens de zevende dag.  Op mijn sociale media accounts, twitter en facebook, deel ik ook opiniestukken van mensen die een andere mening zijn toegedaan. Hoe meer info, hoe beter de beeldvorming, althans daar ga ik van uit.

Zo stuurde ik een retweet de e-ether in met de keek van de week van Carl Devos. Er kwam een reply die mijn aandacht kreeg.

@devoscarl Sterke keek, verklaart ook waarom de ‘All hell is loose’ NV-A-bashing een aantal weken geleden gestart is: het systeem wankelt!

— Dominique Vlieghe (@dvlieghe) 16 februari 2013

NV-A bashing? Ik antwoordde met een vraag:’Is er mij iets ontgaan dan?’ ‘Waarschijnlijk wel’, was het antwoord. Vandaag, maandag 18 februari, echter kwam een volgende tweet. Ditmaal van iemand anders:

@mediaweek1 waarschijnlijk zelf te druk bezig N-VA bashen vanop je vele twitter accounts Nick lol cc @dvlieghe @brunodesaegher @devoscarl

— Wim (@WiminRumst) 18 februari 2013

Enkele tweets later werd er van alles en nog wat bijgesleurd.

@actualiteit_be @mediaweek1 jezelf als “politieker” 3drumst.be/3D-nick-mertens ah promoten of gewoon split personality lol ? cc @opiniestukken

— Wim (@WiminRumst) 18 februari 2013

Plots was ik Nick Mertens, had ik een gespleten persoonlijkheid en sowieso vele twitter accounts. In een opiniestuk neemt Nick Mertens de NV-A beslissing rond de Antwerpse regenboogtrui onder de loep. De verklaring dat ik Nick Mertens zou zijn verklaarde men door het gebruik van eenzelfde schrijfstijl. Als je onze beide opinies echter gaat vergelijken ontgaat mij dat volledig.

Maar ergens begrijp ik de idee van beide NV-A gezinden wel. Als ik mijn laatste weekoverzichten nalees staat er inderdaad wel wat geschreven over NV-A. De eerste keer dat ik naar Bart De Wever verwees was met zijn media uitspraak van een jaar geleden. Ik gebruikte die quote omdat toen, op dinsdag 29 januari, Bruno Tobback liet optekenen dat de media haar rol niet meer speelt. De link leggen was makkelijk. Dat zowel links als rechts dus eenzelfde mening lijken te hebben over de media een feit. Nadien verschenen in de media onderwerpen zoals de regenboogtrui, niewkomerstaks, het Moorkensplein en de beschuldigingen richting ACW. Over al die dingen schreef ik mijn mening. Ze waren dan ook hot in de media.

Wat ook klopt is dat andere partijen in mijn media week overzicht minder aan bod lijken te komen. Het maakte me nieuwsgierig. Dus ging ik eens kijken hoe dat zou kunnen komen. Ik doe alvast een poging vanuit mijn perspectief. Als je naar de website van NV-A surft, dan is daar een link naar de verstuurde persberichten. In februari alleen, en we zijn vandaag 18 februari, stuurde NV-A al 16 persberichten de deur uit.  Dan hebben we het nog niet over persconferenties zoals bij het ACW dossier. Dat is er dus zowat alle dagen één?!

Je kan dus, in mijn opinie,  op zijn minst stellen dat NV-A bewust zelf media aandacht zoekt. Maar, het moet gezegd, de media speelt het spel duchtig mee. Als Bart De Wever gaat zwemmen met de ijsberen mogen camera’s niet ontbreken. Als hij zegt de ten miles te willen lopen in 1u34 minuten dan is dat nieuws. Nochtans zijn er vele anderen die hetzelfde doen als hem en misschien nog straffere dingen ook. Over die twee zaken schreef ik niets in mijn media week overzicht. Voor mij is de nieuwswaarde van zulke zaken dan ook gewoonweg nul.

Dat beide NV-A gezinden dan zelf een optelsom maken en mij beschuldigen van NV-A bashen is op zijn minst spijtig te noemen. Het zoeken naar verbanden die er niet zijn lijkt mij ook eerder een ongezonde houding. Ik zou er vandaag over kunnen schrijven in mijn week overzicht, gebruik makend en verwijzend naar het artikel op NRC. Daar komen weer complotten boven drijven. Zoals ik en mijn vele twitter accounts. Jammer allemaal. Maar het kan wel anders!

Vandaag lees ik op de voorpagina van De Standaard:’Smet raadt grotere klassen aan.’ Daar ga ik over schrijven vandaag. En in De Morgen lees ik een piepklein, Zwitsers getint, artikel over de voorzitter van het bestuur van Novartis. De 59-jarige Daniel Vasella zal maar liefst 58.5 miljoen euro vertrekpremie opstrijken. Het gevolg is dat op 3 maart de Zwitsers zich in een referendum mogen uitspreken over een voorstel om bonussen te beperken. Nu dat is nieuws!

Daar ga ik vandaag over schrijven. Benieuwd waar de media aandacht naartoe zal gaan. Afsluitend verwijs ik graag naar een Knack cartoon van vorige week. Er staat een krantenjongen met twee tekstballonnetjes. In de eerste staat te lezen:’Sensatie’. In de tweede tekstballon:’Geen nieuws over Bart De  Wever’.

take down
the paywall
steun ons nu!