Legaliseer cannabis en stop milieu- en gezondheidscrisis!

Legaliseer cannabis en stop milieu- en gezondheidscrisis!

zaterdag 16 februari 2013 12:00
Spread the love

Bob Marley is de meest bekende blower aller tijden, Snoop Dogg kent iedereen ondertussen ook als een preker voor het groene plantje. Maar waarom hangt er nog altijd zo’n taboe rond die plant? Waarom geloven de mensen eerder leugens dan de waarheid? Die waarheid is dat er nog nooit iemand is overleden door cannabis. NOOIT! Never!

Hoe kan het dan dat er in Amerika om de 37 seconden iemand de gevangenis in vliegt voor het bezit van cannabis? Dikwijls gaat het hier om maar enkele luttele grammetjes of zelfs maar een joint. Onlangs stierf er een jongen in de gevangenis omdat hem medische hulp werd ontzegd tijdens zijn verblijf daar. Kun je je voorstellen? OK, er zijn dus wel al mensen gestorven door cannabis, maar niet rechtstreeks, wel door een gevolg van het onzinnige beleid hierrond. 

Wat me nog kwader maakt, is het feit dat er kinderen en volwassenen zijn die met niks anders gebaat zijn dan cannabis. Mensen met epilepsie bijvoorbeeld, dat is ook wetenschappelijk bewezen! Gisteren nog las ik het verhaal van een meisje die zo’n erge epilepsie had dat ze bijna ten dode was opgeschreven. Toen heeft haar moeder de moedige keuze gemaakt om medicinale cannabis te gebruiken, omdat andere medicatie niks hielp. Het meisje functioneert nu op een heel ander niveau, ze kan terug genieten van het leven en heeft nu bijna geen aanvallen meer.

Dit is geen alleenstaand geval. Mensen overal ter wereld klagen het verbod aan, omdat het medicijn waar ze zo goed mee geholpen zijn, hun wordt ontzegd. Google maar eens rond en surf wat op youtube. Hartverscheurende beelden zie je daar. Nadat je tot de conclusie bent gekomen dat cannabis de levenskwaliteit aanzienlijk verbetert van mensen met pijn en ziekte, dan kan je niet anders dan toegeven dat cannabis MOET gelegaliseerd worden. Het huidige verbod is een schending van de mensenrechten. 

Niet enkel van medicinaal gebruik kunnen heel wat mensen profiteren (kankerpatiënten, mensen met chronische pijn, enzovoort), maar ook als roesmiddel is cannabis één van de veiligste middelen aller tijden. Lees mijn tekst ‘Cannabis, om gek van te worden?’ als je nog niet volledig overtuigd bent. 

Het verbod op cannabis zorgt ervoor dat ook het industriële gebruik maar niet uit de startblokken raakt. Nochtans kan hennep op een milieuvriendelijke wijze instaan voor de productie van papier, textiel, voedsel (megavoedzaam!), bouwmaterialen, plastiek, enz. Waar wachten we eigenlijk nog op? Ons klimaat is in crisis, we mogen geen tijd meer verliezen!

Teken mee de petitie om alles in snelvaart te laten verlopen. Dank je!

http://cutdecrap.be/petities/legalisering-cannabis-belgie/

take down
the paywall
steun ons nu!