Met alle Europeanen, maar niet met de Chinezen!

Met alle Europeanen, maar niet met de Chinezen!

maandag 4 februari 2013 22:26
Spread the love

In China gijzelen arbeiders de directie omdat het nieuwe arbeidsreglement hen nog slechts 2 minuten per dag geeft om zich naar het toilet te begeven. Het ziet ernaar uit dat de Chinese arbeiders al van bij het begin van hun economisch revolutie beginnen te revolteren.  In vergelijking met onze Europese arbeiders een sterk staaltje verzet  als je ’t mij vraagt en bovendien, dat belooft!

In ons land lopen er ook zo een paar beunhazen rond voor wie het nooit genoeg is. Voka en Unizo gedelegeerden maken regelmatig gewag van luie arbeiders die te pas en te onpas op de pot zitten of niet snel genoeg met een borstel overweg kunnen of te lang aan hun sigaret trekken en noem maar op. Zo stelde Karel Van Eetvelt van UNIZO recent dat veel ondernemers een schok willen veroorzaken die hard genoeg aankomt zodat de werknemers zich een beetje gewilliger aan hun voeten leggen en nog wordt de Belgische arbeider of bediende niet wakker.

Patrick De Witte  hoofdredacteur van P-Magazine fulmineert hiertegen en vraagt Van Eetvelt om te stoppen met zagen. Een leuke reactie als je ’t mij vraagt maar of ze de walm uit deze monden zal laten wegwaaien blijft een groot vraagteken? Patrick De Maeseneire, slechte lucht verspreider eerste klasse is hier ook meester in. Uitdagen en op de spits drijven en ja, het door een meerderheid verkozen N-VA verspreid met het oog op de nakende verkiezingen bijna om het half uur een geurtje dat zelfs niet met het beste parfum uit de collectie van Bernard Arnault is te verdrijven.

Zo gaat Siegfried Bracke ervan uit dat het goed is voor de armen dat er nog rijken zijn.  En de grote goeroe van N-VA beroept zich dan weer op een andere lanterfanter Theodore Dalrymple die stelt dat de ideologie van de verzorgingsstaat  wordt gebruikt om mensen te ontslaan van hun persoonlijke verantwoordelijkheid. Indien je niet verder zou nadenken zou je deze man gelijk geven, daarom dat deze partij zich ook richt op niet nadenkers, iets wat ze blijkbaar zelf ook graag doen. Ken Livingstone, voormalig burgemeester van London en zelf niet onbesproken geeft er dan weer een lap op en stelt voor elke week een bankier op te hangen tot ze het leren of om het met Boon te zeggen, schop de mensen tot ze een geweten krijgen.

Harde taal toch allemaal, een shock organiseren, mensen aan hun lot overlaten omdat ze slachtoffer zijn van een op winst beluste maatschappij waar ze zelf geen deel mogen aan hebben en anderzijds er een paar aan een boom hangen om een voorbeeld te stellen. Het lijkt er sterk op dat de standpunten stilaan steeds meer verstarren en in die zin vrees ik dat Van Eetvelt lekker op zijn luie krent mag blijven zitten omdat de shock waarschijnlijk wel vanzelf zal ontstaan. De vraag blijft of men de guillotine opnieuw op de place de la concorde zal opstellen en wie er voor de bijl zal gaan. In die zin is niets zeker Mr. Van Eetvelt. Eén ding is wel zeker, je kan mensen proberen tergen zoveel je maar wil, maar op een dag is het genoeg. Dat zien we nu in de fabriek in China en straks waarschijnlijk ook in Europa. Tijd dus om ons allen als mens te gedragen en te werken aan een maatschappij waar iedereen mag en kan deelnemen aan het geluk zonder geschoffeerd te worden.

 

 

take down
the paywall
steun ons nu!