Buurtbewoners ijveren voor voor meer groen in hun gemeente.

Genoeg beton in Ledeberg

zondag 27 januari 2013 17:34
Spread the love

Met de sluiting van Standaert Doe-het-Zelf aan de Hovenierstraat te Ledeberg verliest Ledeberg een familiezaak met een lange geschiedenis.  

Menig projectontwikkelaar heeft interesse in de enorme oppervlakte waarover deze doe-het-zelf zaak beschikte en wil er dan ook appartementen neerplanten. 

Grote winkelcomplexen zien de locatie, in het drukst bewoonde deel van Gent, als ideale uitvalsbasis voor hun verdere expansie in België.

Heel wat buurtbewoners vinden het een zonde om dit te laten gebeuren en hebben zich daarom verenigd. Onder het motto Ledeberg Doet het Zelf, willen ze dat de Standaert-site ten dienste van de bevolking blijft, en niet tot in elke hoek volgebouwd wordt. Vooral omdat diverse organisaties nu op zoek zijn naar een sympathieke ontmoetingsplaats. 

Zondag 27 januari om 11.55 uur gaven ze dan ook de start van hun actie tot het behoud van de open ruimte. 

Sympathisanten en actievoerders verzamelen voor de ingang van de voormalige doe-het-zelf zaak om er hun bezorgdheid uit te drukken over de vergaande plannen om deze omgeving vol te bouwen met beton. Het is hiervoor inderdaad 5 voor 12.

Stad Gent leverde immers 2 maanden geleden, ondanks het bezwaar van menig bewoner, een bouwvergunning af voor het bouwen van een appartement blok voor 30 bewoners in het gedeelte aan de Hilarius Bertolfstraat. De verenigde buurtbewoners willen de nadruk leggen op de vele mogelijkheden die deze ruimte bied om er een plek van te maken waar kinderen kunnen ravotten, ouderen kunnen samen komen en met polyvalente ruimtes in functie van zowel jong als oud.

Verdere acties staan gepland.  Zo is er ook nog een volksvergadering op zondag 10 februari om 11 uur in de parochiezaal op het marktplein te Ledeberg waar iedereen inspraak krijgt aangaande de gewenste invulling van de ruimte.

take down
the paywall
steun ons nu!