25 januari tot 1 februari in het Molièretheater

Notes of Freedom Festival

woensdag 23 januari 2013 13:33
Spread the love

Onder de noemer ‘Notes of Freedom’ laat Muziekpublique gedurende twee weken belangrijke muzikale stemmen aan het woord uit Iran, Tunesië en Afghanistan. Elk vanuit een andere context staan zij symbool voor vrijheid: de vrijheid om hun mening te uiten, een nieuwe weg te kiezen voor hun land of soms simpelweg om muziek te maken.

De internationale organisatie ‘Freemuse’ werkt specifiek rond het thema van vrijheid van muzikale expressie en brengt verschillende actoren samen om gevallen van muzikale  censuur te bespreken en documenteren. Zij zeggen het volgende:

“In more countries that you might imagine, musicians and composers are under threat. […] In countries like Sudan, Afghanistan and China, violations of musician’s rights to freedom of expression are commonplace. In the USA and Algeria, lobbying groups have succeeded in keeping popular music off the concert stage, and out of the media and retail. In ex-Yugoslavia musicians are often pawns in political dramas, and the possibility of free expression has been aversely affected.” (http://www.freemuse.org)

Vrijheid van muzikale expressie is voor Muziekpublique (de naam zegt het zelf) een sleutelthema, daarbij is het ook brandend actueel in het huidige politieke en economische klimaat. Met de concertreeks ‘Notes of Freedom’, concerten omkaderd met films en een festival met debatten en conferenties, willen we de aandacht trekken op deze brede problematiek, telkens geworteld in erg specifieke situaties. Door de muzikanten zelf aan het woord te laten, krijgen we een inkijk in de situatie in Afghanistan, Tunesië en Iran.

Programma:
*25/01/2013: 20u:  film “Breaking the Silence” en Daud Khan (Afghanistan)  Meer info

*26/01/2013: 20u: Mounir Troudi (Tunesië). Meer info

*01/02/2013: 20u: Yaran (Iran). Meer info

take down
the paywall
steun ons nu!