Barco in de bloemetjes gezet: schokkend!

Barco in de bloemetjes gezet: schokkend!

donderdag 10 januari 2013 12:38
Spread the love

Barco-topman Eric Van Zele is verkozen tot Manager van het Jaar 2012. Dat is een bekroning van het weekblad Trends en de zakenzender KanaalZ. Barco levert al jaren high tech voor militaire toepassingen. Twee voorbeelden.

Het Belgische bedrijf Barco verkocht, met toestemming van de Vlaamse overheid, spitstechnologie aan het Amerikaanse bedrijf Lockheed Martin dat het integreert in duikboten met kernwapens. Dat is op zich geen nucleaire proliferatie want die term wordt gebruikt voor landen die niet tot de vijf officiële kernwapenstaten behoren. Het gaat wel om het meewerken aan de modernisering van de kernwapens van de Verenigde Staten, terwijl dat land volgens het non-proliferatieverdrag moet werk maken van nucleaire ontwapening.

Barco werkte ook samen met het Israëlische defensiebedrijf Elbit Systems aan een nieuwe vluchtsimulator. Eind 2010 werd een eerste versie voorgesteld. De pers had het over de ‘ultimate fighter jet training tool’. Ideaal om de Israëlische piloten te trainen, voor hun werk in Gaza, of straks in Iran?

Ik denk dat Trends en Kanaal Z de volgende 100 jaar best zwijgen over  “corporate responsability” en “ethisch ondernemen.”

take down
the paywall
steun ons nu!