Beste Arbeider,  of moet ik zeggen nietsnut, parasiet, jandoedel…

Beste Arbeider, of moet ik zeggen nietsnut, parasiet, jandoedel…

maandag 19 november 2012 17:51
Spread the love

Beste Arbeider,

Of moet ik zeggen nietsnut, parasiet, jandoedel. Ik wilde altijd al een hardwerkende Vlaming zijn, jij daarentegen bent rotverwend. En voor verwende kinderen bestaat er maar één aanpak: de zweep.

Wie denkt er aan onze nakomelingen? Aan hun toekomst? Moeten we terug naar de tijd van Pieter Daens? Toen hadden arbeiders nog reden tot klagen. Hoewel, in die tijd kon de arbeider zich ook aanstellen, hoor.

We zijn de strijd aan het verliezen. Dat komt omdat we slap en lui geworden zijn. Sorry, dat komt omdat jij slap en lui bent geworden. Wat is er mis met de vijftig uren week? Of een zestig of zeventig uren werkweek? Of een nachtje doorwerken? Als je nu elke dag van zes tot zes werkt, met een kwartiertje pauze. Meer dan genoeg, want wie kent de arbeider niet? Met zijn siësta’s op het toilet. Weet je waarom de Chinezen zo veel succes hebben? Ze hebben geleerd hun plas uit te stellen.

Door langere dagen te werken verdien je natuurlijk meer en kan je meer spenderen. De koopkracht stimuleren, heet dat. Dat de overheid daar eens aan denkt.

Elk jaar moet de overheid miljarden bijdragen – en dat uit mijne zak- voor het adderengebroed van de NMBS. En waarvoor? Voor de arbeiders? Om hun rechten te vrijwaren? Komaan zeg, even serieus? Hebben die het dan niet goed?

Een mooie outfit, glanzende schoenen, een kepie. Warme maaltijden in de kantine, gratis koffie. Weet je wel hoeveel koffie kost? Wil je de economie stimuleren, begin dan koffie aan te rekenen. Ik heb eens berekend hoeveel koffiebessen er nodig zijn voor een kopje koffie. Ik zal het je zeggen: massa’s. Om van melk en suiker maar te zwijgen.

Weet je wat echt crimineel is? Staken in tijden van crisis. Het wordt hoog tijd dat we die stakers voor de rechtbank kunnen dagen. En ze dan in een strafkamp laten werken. Dan zullen ze wel zien wat hard labeur is. Het zal ze leren, de jandoedels.
Ik zal je vandaag een goede tip geven. Gratis en voor niets, wat niet van mijn gewoonte is.

Het eerste wat die bloedzuigers moeten doen, is afstand nemen van de vakbonden. Die zijn uitgevonden om profiteurs, parasieten en jandoedels in stand te houden. En om de hardwerkende Vlaming te koeioneren. En om de transfers van Vlaanderen naar Wallonië te behouden. Ik heb een revolutionair voorstel om conflicten te vermijden. Voor de arbeider ergens begint, moet hij een eed van trouw zweren bij de werkgever. Met de hand op de Bijbel, de Koran of de Vlaamse vlag. Ik denk niet in hokjes, ik denk aan geld.

Ik hoef mij niet te verantwoorden voor mijn succes, maar ook ik heb een zachte kant. Sociaal zelfs. Hoewel dat woord mij zure oprispingen bezorgt. Na je vijftigste zal er slijtage optreden. Dat is onvermijdelijk. Het gaat allemaal wat trager, je moet een leesbril dragen en je begint hier en daar wat last te krijgen.

Er is nood aan innovatie. Daarom stel ik voor dat we een beschutte werkplaats creëren voor vijftigplussers. Die vijftigplussers moeten dringend de buikriem aanhalen, anders wordt het economisch onhaalbaar. En rond je zeventigste mag je genieten van je oude dag. Het handigste zou zijn dat je dan zo snel mogelijk sterft. Die pensioenen worden onbetaalbaar.

Vriendelijke groet,
Fikry El Azzouzi

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!