Actie tegen Europese besparingen
Hasselt, EU, besparingen, crisis -

Actie tegen Europese besparingen

woensdag 14 november 2012 17:18
Spread the love

Vandaag vindt er op de Grote Markt een actie plaats tegen de Europese besparingen.  De grote vakbonden ACV en ABVV delen daar pamfletten uit.  Als symbool voor deze actie zoeken zij slachtoffers om hun broeksriem aan te doen, omdat zij tegen te veel besparingen zijn.  Maar toch zijn ze nodig.  We zullen binnenkort voelen wat het is om met minder geld te leven, omdat het crisis is.  Dus minder geld voor ons basisbehoeften, en hoe dat wij ons moeten redden in het toekomstige leven.  Ook vele grote bedrijven zoals o.a. Ford voelen de crisis, en zijn genoodzaakt om te sluiten.  Werk is niet altijd een zekerheid om voldoende inkomen te hebben, maar is toch beter dan werkloos te zijn.  Uitkeringen voor werklozen dalen steeds verder en verder, naargelang je geen werk hebt.  Met die maatregel willen zij de mensen sensibiliseren om werk te zoeken.  Maar zo eenvoudig is het niet.  Zeker in tijden van crisis.  En dat alles failliet lijkt te gaan.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!