Het gebit van De Tandt

Het gebit van De Tandt

zondag 11 november 2012 19:10
Spread the love

Maandag verschijnt rechter op rust Francine De Tandt voor het hof van beroep. De voormalige voorzitster van de handelsrechtbank leert zo de andere kant van Justitie kennen. Helaas wordt nu al het proces in de media gevoerd. En dat is jammer. De progressivo’s van De Morgen zijn het weer roerend eens met de populisten van Het Laatste Nieuws. Ze zetten krèk dezelfde tekst op hun website. En die tekst is extreem partijdig. Volgens de politie “waren” er aanwijzingen. Ze zijn er dus niet meer, volgens de kranten. Francine werd slechts “in opspraak gebracht”. En iemand “in opspraak” brengen, dat doe je niet. Francine is gewoon een goed mens. Ze gaf al haar geld aan Afrika, waardoor ze ocharme schulden maakte bij de rechtschapen zakenman Luc Vergaelen. Ook Vergaelen is een brave ziel die “als expert optrad” bij de handelsrechtbank waarvan Francine toevallig de voorzitster was. Brave mensen onder elkaar, dus. Dat Francine een “lening” uit 1999 antidateerde, was puur om de “boekhouding” van Vergaelen te doen kloppen, sussen De Morgen en HLN. Waarna de progressieve en de populistische redacties eensgezind balken dat Francine nu ocharme met pensioen is. En moet een bomma naar ‘t gevang? Toch zeker niet voor iets uit 1999! Als ik Francine was, kwam ik maandag met een rollator naar het hof van beroep. Of beter nog. In een valse rolstoel, zoals Nihoul.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!