Censuur in Europa

Censuur in Europa

woensdag 17 oktober 2012 23:40
Spread the love

Terwijl wij hier de schepenzetels aan het verdelen zijn, is de Europese Commissie overgegaan, op bevel van de States, tot verdere sancties tegen Iran. Ze hebben daarbij echter mijn dagelijks avondritueel grondig verstoord. Ik was namelijk gewoon de boeiende zender Press TV te bekijken, om daar een alternatieve kijk te krijgen op de problemen van het Midden-Oosten. De berichtgeving over Iran in onze pers is eenzijdig pro-amerikaans, dat is pro-oorlog, pro-zionistisch en anti-gezond verstand. En daarom was ik zo blij mijn westerse media te complementeren met deze Iraanse post. (Een andere post waar je ook veel kunt bijleren, is Russian Time, RT, en ik geloof dat ze die vanaf vandaag ook al aan het ‘jammen’ zijn. Ik denk dat die ook uit de ether zal worden gehaald. Rusland is pro-syrisch en pro-iraans en dat kan natuurlijk niet door de beugel.)

Dus sedert enkele weken was de ontvangst van Press Tv inderdaad heel moeilijk, liep het digitale satellietbeeld helemaal dooreen. Mijn vrouw, die daar veel van kent, is er tot gisteravond in geslaagd Press TV via satelliet Eurobird 9a binnen te krijgen, maar vandaag was Press TV weg. Definitief. Weg van 5 satellieten. Weggeveegd.

Ik moet nu achter mijn computer kruipen om de uitzendingen te zien, en dat moet nog wennen, maar ze zullen er wel iets op vinden om dat ook te elimineren.

Dus dat wou ik even meedelen: vanaf vandaag heerst er in Europa officiëel en onopgemerkt censuur. Ik mag van de Europese Commissie of van ik weet niet welke Europese instantie, hoog, doorluchtig en onaantastbaar in de lucht, geen Iraanse TV meer kijken, zo lui in mijn zetel, een thee slurpend. Er was daar nochtans veel leerzaams, in het Engels. Je had er de buitengewone programma’s van George Galloway, van Yvonne Ridley, van Lauren Booth. Je had er om het halfuur een uitzending van het wereldnieuws, beschaafd, niet zo denderend als de Amerikaanse posten. Eindelijk een post zonder vuile manieren!

Je had er boeiende en ingrijpende en zeer goed geïnformeerde documentaires. Dat mag ik nu allemaal niet meer publiekelijk bekijken via de satelliet. Ik moet dat nu doen via mijn computer, in het geniep, maar ik heb daar niet veel goesting voor, want de 100 geheime diensten die nu al onze gangen nagaan, in het kader van de strijd tegen de terroristen, zullen natuurlijk subiet zien, dat ik naar Press TV kijk op internet. Wie luisterde naar Radio London in de laatste oorlog, werd door de Gestapo naar de concentratiekampen gestuurd. Zo zou het wel eens kunnen dat weldra, een special N-VA brigade bij nacht en ontij mijn deur instampt, om me mee te nemen naar een Amerikaans kamp in Kleine Brogel, waar ze me dan gaan waterboarden tot ik beken tot de vijfde colonne van Iran te behoren…

Wat een tijden!
En wat te doen? Weet iemand me te vertellen wat te doen tegen dolgedraaide idiote Europese gatlikkers van Obama, die ons ‘besturen’?
Wie me niet gelooft; moet maar eens proberen Press TV te bekijken, op satelliet.
Bij wie moet ik zijn om daartegen te protesteren?
Wat in godsnaam is hier allemaal aan het gebeuren?
Tegen wie moet ik een proces inspannen? Maar wat gaat dat niet kosten?

André Posman. 

take down
the paywall
steun ons nu!