Door BNP Paribas afgesnauwd

Door BNP Paribas afgesnauwd

vrijdag 12 oktober 2012 12:28
Spread the love

Al een hele tijd heb ik een rekening geopend bij de duurzame bank Triodos. Het heeft nogal wat voeten in de aarde om uw geld van je traditionele bank over te hevelen naar de nieuwe rekening.

Vooreerst moet je een interne overschrijving uitvoeren tussen je spaarrekening en je universele rekening, zodat ze goed kunnen waarnemen dat je iets van plan bent.

Als deze transactie dan faalt, ontstaat er al snel argwaan. Er wordt trouwens geen enkele reden gemeld in het online banking systeem waarom dit het geval is.

Dan maar een boodschap sturen naar het lokale agentschap.

Mag ik vragen waarom de transactie van mijn spaar naar mijn universele voor het bedrag van X Euro is gewijgerd? Er is geen enkele reden voorzien. Mijn plan is al langer duidelijk. Mijn spaargeld gaat naar een eerlijke bank. Met mijn geld wordt niet gegokt op de beurzen. Dus graag een argumentatie

Men belt mij op op kantoor. Met een laatdunkende houding laat me mij doorschijnen dat ik niet al te snugger ben. Meneer, als gij bedrag X wil overschrijven en er staat maar bedrag Y op, dan is da nogal logisch dat dat niet lukt he! Bovendien vindt ik het nogal grof van u dat ge in uw bericht zo’n toon aanslaat.

Ondertussen had ik een voorschot voor een investering van mijn spaarrekening gehaald, zodat de oorspronkelijke overschrijving van bedrag X niet meer mogelijk was.

Ik spreek de geagiteerde dame aan op haar gedrag. Dat zij als professioneel medewerker zich op het probleem moet concentreren en niet op de stijl van de boodschap.Bovendien kunnen we hier allen op de website van dewereldmorgen lezen hoe eerlijk en transparant onze vroegere staatsbank (ASLK) PNB Parisbas is. Ik geef de dame nog even deze kanttekening mee. Maar neen, de agitatie is niet te temperen!

Uiteindelijk heb ik het gesprek moeten afbreken, wegens verder nutteloos.

Wat is mijn conclusie : Zolang jouw centjes ter hunner beschikking is om duchtig mee te spelen, dan krijg je een glimlach en een handdruk. Maar o wee als je een kritische noot lost, en bovendien de beslissing neemt om je zuur verdiende spaarcentjes te investeren in duurzame projecten. Dan komen de tanden bloot en ben je plots geen trouwe klant meer. Dan wordt je aangesproken op je gedrag en niet op je feitelijke beslissing. Morele terreur noem ik dat.

Het heeft mijn overtuiging alleen nog maar sterker gemaakt. Ik heb mijn kinderen op hun niveau ondertussen gevraagd of ze het fijn zouden vinden als hun spaarcentjes in duurzame projecten zou worden geinvesteerd. Zij hebben alvast hun toestemming gegeven.

Ik wacht geduldig op de opstart van een zichtrekening bij de Triodos bank. Dan verhuis ik volledig.

Het moet de niets ontziende banken maar eens duidelijk worden dat na de opeenvolgende crisissen, men niet zo maar pretentieloos kan verder gokken met onze centen.

take down
the paywall
steun ons nu!