Duel tussen JongGroen Eeklo en De Lijn bus 58.

zondag 23 september 2012 17:32
Spread the love

JongGroen Eeklo was zaterdag fietsend sneller op het traject Gent-Eeklo dan De Lijn bus 58.

Wie in Eeklo woont, op zaterdag wil gaan winkelen in Gent en daarbij gebruik wil maken van het openbaar vervoer zit met een probleem. Er zijn namelijk maar twee opties: ofwel neem je de trein, maar die rijdt in het weekend slechts om de twee uur, ofwel neem je de bus. Ja kan besluiten om de bus, lijn 58, te nemen . De bus slingert zich (zoals de trein) een weg naar Gent, langs Waarschoot, Sleidinge, Evergem en Wondelgem en bovendien vermijdt hij bijna steeds de kortste weg, langs de N9. Het resultaat is dat je meer dan een uur onderweg bent (van de Markt van Eeklo tot aan het Sint-Pietersstation in Gent) voor een traject van ongeveer 20 kilometer. De bus van Eeklo naar Gent rijdt dus met een gemiddelde snelheid van 20 km per uur.  Daarom kwamen de Eeklose jong groenen en animo met een gezond alternatief op de proppen waarop je nooit moet wachten: de fiets!

De jongeren van Groen en sp.a Eeklo daagden met hun fiets De Lijn, en met name Bus 58, uit voor een duel. Zaterdag reden 11 jonge enthousiastelingen van Gent Sint-Pieters naar de markt van Eeklo. Inzet: bij winst van bus 58 had JongGroen en Animo zich voorgenomen om alle Eeklose bushokjes een opnetbeurt te geven, maar als de JongGroenen eerst zouden aankomen op de markt dan willen zij een snelbus die enkel langs de N9 rijdt . Een eis waar zowel Groen als sp.a al jaren voor pleit.

Op de markt van Eeklo was het rond 14u50 met spanning wachten maar al vlug bleek duidelijk dat fietsend JongGroen het met gemak haalde van lijn 58. Niets dan lachende gezichten op de Markt van Eeklo. Een ludieke actie die ondermeer ook werd gesteund door Marc Windey, lijsttrekker van de stadspartij SMS, die het volledige traject eveneens fietsend aflegde.

take down
the paywall
steun ons nu!