Opening Creazi
Creazi, milieu, Hasselt, kunst, recycleren, consuminderen -

Opening Creazi

vrijdag 30 maart 2012 17:35
Spread the love

Op 29 maart opent Creazi in Hasselt haar deuren.  Hilde Claes, de burgemeester van Hasselt houdt een speech en mag het officieel openhouden.  Het is een creatieve conceptstore zoals de kringloopwinkel, maar voor knutselmateriaal.  Iedereen kan oud en bruikbaar knutselmateriaal komen brengen.  Dat wordt hergebruikt om kunstwerken te maken. Knutselmateriaal kan je daar niet kopen, maar ophalen op voorwaarde als je 10 euro lidgeld per jaar betaalt.  Wie van daar materiaal gebruikt, is wel verplicht een brief aan de schenker te schrijven, zodat hij weet wat er gebeurd is met het materiaal.  Ook is het de bedoeling om met Creazi de afvalberg te verkleinen en te consuminderen.  Ten tweede om kunstenaars te stimuleren met hun werk naar buiten te komen aan de hand van workshops, evenementen, lezingen, enz…  Ook kunnen leden daar workshops in creativiteit volgen, om zichzelf bij te scholen en hun kennis uit te breiden.

Op de receptie is er veel positieve sfeer.  In een kille en ordentelijke fabriekshal. Gelegen op de oude Philipssite.  Dus iedereen staat achter de giving-community, omdat we tegenwoordig steeds meer bezorgd zijn rond het milieu.  En de afvalberg wordt steeds groter.  Dat willen we allemaal vermijden, als wij in de toekomst de aarde willen redden.  Het concept ziet er leuk uit, en ik ga er zeker in de toekomst gebruik van maken om mijn eigen kunstwerken te maken, want mijn budget laat het niet om veel knutselmateriaal te kopen.  Toch maak ik graag leuke dingen op de visie van mijn wereld, en dat gaat over allerlei maatschappelijke issues.  Met mijn kunst kom ik graag buiten, en dat deel ik graag met mijn medekunstenaars en de gewone man.
 

take down
the paywall
steun ons nu!