De Belgische houding is lovenswaardig

De Belgische houding is lovenswaardig

vrijdag 30 maart 2012 15:55
Spread the love

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag laatstleden beslist om de banden met de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties te verbreken. Dit omdat de Mensenrechtenraad een onderzoek wilt instellen naar de joodse kolonies in de bezette Palestijnse gebieden, die dagelijks meer en meer grond stelen van de Palestijnse bevolking. De diefstal van Palestijnse grond gaat al 64 jaar ongestraft door. De alarmerende toename van geweld door kolonisten baart ook de Europese diplomatieke vertegenwoordigers nu zorgen.

Israëlische Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman  wil nu de Westerse landen meesleuren in zijn extreemrechtse politiek. Hij zou willen dat zij zich terugtrekken uit de Mensenrechtenraad van de VN.

Gelukkig heeft België gestemd voor een onderzoek. De andere Europese landen onthielden zich schaamteloos. De Belgische ambassadeur in Israël werd meteen op het matje geroepen.

Palestina Solidariteit is verheugd dat België de mensenrechten ernstig neemt. Hiermee wordt de Belgische internationale politiek terug meer geloofwaardig. Een bekend lid van de Mensenrechtenraad is onze landgenoot Olivier De Schutter, van de Université Catholique de Louvain. Hij heeft eerder reeds de Westbank en de Gazastrook bezocht.

Palestina Solidariteit vraagt dat de Israëlische ambassadeur op het matje wordt geroepen. Meer nog, er moeten sancties komen tot Israël de mensenrechten en het internationaal recht respecteert, anders is er geen vrede mogelijk tussen  Israël  en het Palestijnse volk.

Voor meer info: Palestina Solidariteit, Vierwindenstraat 60, 1080 Brussel 02-501.67.49 of 0474 94 00 22  secretariaat@palestinasolidariteit.be

take down
the paywall
steun ons nu!