Sociale uitsluiting

Sociale uitsluiting

woensdag 7 maart 2012 21:36
Spread the love

De media van de streek Fthiotida, met Lamia als hoofdstad, riepen afgelopen weekend op tot een nieuw soort van actie. Fthiotida telt 5 parlementsleden die voor de nieuwe besparingsmaatregelen hebben gestemd: hun namen zijn bekend.

De media roep de alle inwoners van de streek op om aan een sociale uitsluiting van deze 5 te beginnen. Hoe gaat zoiets in zijn werk? Vanaf afgelopen zaterdag doen de inwoners van Fthiotida het volgende:

  •     ze spreken niet meer met de parlementsleden
  •     ze luisteren ook niet meer naar hen
  •     ze gaan zeker niet het gezelschap van de parlementsleden opzoeken
  •     de parlementsleden worden niet langer uitgenodigd op sociale evenementen
  •     ze zullen niet meer worden bediend in de tavernes of de cafetaria’s in de streek
  •     er wordt opgeroepen om hen geen benzine meer te verkopen
  •     en bij uitbreiding zal ook niets meer aan hen worden verkocht

Aan de actie nemen allerlei beweging deel die zijn opgericht sinds de crisis is losgebarsten (ik vertaal het misschien een beetje krom): de Verontwaardigden, de Burgertussenkomst, de beweging “Ik betaal niet”, het alternatieve uitwisselnetwerk met eigen munt TEM van Fthiotida, en tenslotte de Burgers Van Lamia Tegen De Charatsi.

take down
the paywall
steun ons nu!