Oudere werknemers in kmo’s: schande over Karel Van Eetvelt (Unizo)

Oudere werknemers in kmo’s: schande over Karel Van Eetvelt (Unizo)

maandag 2 januari 2012 19:43
Spread the love

Vandaag wordt bevestigd wat ik al enkele jaren aanklaag : er is bij de werkgevers géén aandacht/interesse om ouderen (lees 50 plus) aan te werven.

Alhoewel ik het altijd al heb geweten, was de consternatie bij het beluisteren van het VRT-journaal vanavond toch nog erg groot. Uit een onderzoek van SD-Worx (werkgeversorganisatie) blijkt dat er in 2011 nog heel wat aanwervingen zijn geweest in KMO’s. Maar als het erop aankomt om bij deze aanwervingen ook kansen te geven aan 50 plus, blijkt uit het SD-Worx onderzoek dat diezelfde KMO’s er in amper 8% aandacht is voor de door de -Federale èn Vlaamse regering- zo erg geviseerde groep van ‘ouderen’.

Erger nog, volgens datzelfde onderzoek ligt de leetijdsgrens zelfs al op -35- (vijfendertig) jaar om te bepalen of een kandidaat werknemer ‘jong’ dan wel ‘oud’ is.

Karel Van Eetvelt is als een Farizeeër, een valse profeet in het debat over ouderen en langer werken

Of deze cijfers aanleiding zullen zijn om de recente pensioenwijzigingen opnieuw te bekijken is erg twijfelachtig. Daarom volgend voorstel van actie voor de vakbonden :

Bij deze wil ik Karel Van Eetvelt van UNZIO, publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Amper -8%- (acht) van zijn KMO-leden, heeft in 2011 aandacht gehad voor het aanwerven van een 50%. Volgens werkgeversorganisatie SD Worx, ligt de grens zelfs al op 35 jaar wat ‘oud’ of ‘jong’ betreft. Hij en zijn organisatie hebben de vakbondsactie i.v.m. pensioenen en langer werken het scherpst veroordeeld. Bij een volgende actie moeten de vakbonden deze en andere werkgevers een rol ‘brede plakbond’ bezorgen. Om hen ‘symbolisch’ het zwijgen op te leggen inzake ‘ouderen en langer werken’

Maar ook ten behoeve van VDAB heb ik een boodschap : Dat VDAB nu eindelijk ook maar eens stopt met de keiharde realiteit van ‘je bent te oud’ te verbloemen!!

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/journaal/2.19267/2.19269/1.1188084?view=shortcutArticle&shortcutView=popupPlayer

Dré Wolput

take down
the paywall
steun ons nu!