Deutschland über alles in het journaal op Eén

Deutschland über alles in het journaal op Eén

woensdag 28 december 2011 16:00
Spread the love

Mensen worden doelbewust verkeerd geïnformeerd.

De vrt heeft reporter Stijn Vercruysse op pad gestuurd. In de Königsallee in Düsseldorf sprak hij enkele shoppende meisjes aan: “Und die Krise, fühlen sie das nicht?”, was zijn vraag. “Nein, gibts einfach nicht. Bemerkt man nicht. In andere Länder vielleicht, aber hier nicht” en ook nog: “Ich habe genauso viel gekauft wie letztes Jahr” en “Ja, die Krise das war kein Problem”, waren antwoorden die hij kreeg en waarmee de vrt het journaal van 13u. meende te moeten opvrolijken.

Er was geen spoor te bekennen van het Duitsland met 1,4 miljoen working poor, met 2,5 miljoen kinderen in armoede en met 7,5 miljoen analfabeten. Werklozen worden er verplicht gelijk welke baan aan te nemen overal in Duitsland. Voor die zogenaamde 1-euro-jobs krijgen ze dan 1 euro per uur bovenop de werkloosheidsuitkering. “Duitsland evolueert van een klassenmaatschappij naar een kastenmaatschappij”, schreef Günter Wallraff.

Bart De Wever en Alexander De Croo willen het Duitse model bij ons invoeren. Ze kunnen daarbij blijkbaar rekenen op de hulp van het journaal op Eén.
 

take down
the paywall
steun ons nu!