Boko Haram, monster met veel koppen en nog meer maskers
Nigeria+Boko Haram+al-Qaida+war on terror -

Boko Haram, monster met veel koppen en nog meer maskers

dinsdag 27 december 2011 11:58
Spread the love

Boko Haram en hun vermeende “opgeëiste acties” is een monster met veel koppen en nog meer maskers, gaande van religieuze extremisten (zowel moslims als christenen), tot lokale en nationale politieke elites (moordenaars), CIA/SSS/politie/leger in dienst van een “war on terror” beleid op zoek naar hun “creatie” van al-Qaida (via provocaties + wie weet wat meer), en tenslotte nog een goed gros aan opgejaagd jut uit de quasi-burgeroorlog situatie waarin, niet te onderschatten, miljoenen straatjongeren lopen te dolen (verloren generaties).  Je kan er maar een reëel beeld van schetsen, als je eenzijdige suggesties wil vermijden, door in termen van veelvoud en hypotheses te spreken.  Er zijn te veel nestvervuliers in Nigeria die baat hebben bij chaos, moorden en plunderen (inclusief Boko Haram).  Laten we maar uitgaan van een situatie waarin, zacht uitgedrukt, dagelijks vijf keer meer mensen omkomen dan wat zogenaamd aan die Boko’s wordt toegeschreven.  

take down
the paywall
steun ons nu!