De Oude Vijand

De Oude Vijand

vrijdag 23 december 2011 14:26
Spread the love

Hola, er is een nieuwe kaper in zicht. Het zogenaamde generatieconflict wordt alsmaar breder uitgesmeerd.

In de media, via (georchestreerde ?) briefschrijvers in kranten en tijdschriften, op straat, op het werk, bij de kapper, krijgen veel plusvijftigers de wind vanvoor. Op die leeftijd zorgt dit snel voor een korte asem. De vijftigers, de potverteerders, die de sociale zekerheid finaal hebben gepluimd, te lui om, ocharme, tot hun 62 of 65 te werken. Ze gunnen het jonge volk slechts wat kruimels, ze moeten het zelf maar uitzoeken. Verstarde biefstuksyndikalisten, alleen maar denkend aan hun eigen oude dag en hun dikke portemonnee.

Het is de klassieke truc : verdeel en heers.

Geen woord over de alternatieven : de fiscale fraude, de vermogensbelasting, het ‘overschot’ van 400.000 werklozen, de studie van o.a. De Swert e.a.

Zowel jong als oud moeten goed uit hun doppen kijken. Waar hebben we dit nog gehoord ? Nog niet zolang geleden : de luie Waal tegen de hardwerkende Vlaming, de allochtoon versus het eigen volk, vandaag de jonge garde tegenover de oude starre generatie. We kennen het verhaaltje, laat ons onze geschiedenis niet vergeten.

Deze strijd is een gezamelijke strijd. Vergis u vooral niet van vijand.

hetrijkderzinnekes.blogspot.com

take down
the paywall
steun ons nu!