In verband met de Congolese verkiezingen gaan er veel stemmen op die stellen dat er massaal gefraudeerd is, dat deze verkiezingen daarom niet legitiem waren en dat het Westen moet ingrijpen
Opinie, Nieuws, Afrika, Politiek, Congo, Neokoloniale belangen, Intal, Joseph Kabila, CENI, Monusco, Vital Kamerhe, Etienne Tshisekedi, Verkiezingen 2011, Kardinaal Monsengwo, Verkiezingsresultaten, Paternalisme -

Congolese verkiezing: westerse inmenging is ongepast

In verband met de Congolese verkiezingen gaan er veel stemmen op die stellen dat er massaal gefraudeerd is, dat deze verkiezingen daarom niet legitiem waren en dat het Westen moet ingrijpen. Tony Busselen, auteur van 'Congo voor beginners', plaatst enkele kanttekeningen.

vrijdag 23 december 2011 15:25
Spread the love

Verkiezingen organiseren in de Democratische Republiek Congo is een enorme opdracht. In een land zo groot als West-Europa en zonder degelijke infrastructuur hebben 18,9 miljoen kiezers kunnen stemmen in 60.417 stembureaus. Het bijeenbrengen, tellen en verifiëren van de

take down
the paywall
steun ons nu!