De wereld draait ook zonder mij… Straathoekwerk vertelt …

De wereld draait ook zonder mij… Straathoekwerk vertelt …

woensdag 21 december 2011 15:55
Spread the love

Geoffrey lijkt net uit een clip van Hef te stappen. In de groep neemt hij afstand van elke buitenstaander. Je merkt dat hij de boel goed in de gaten houdt en niks zo maar laat gebeuren.  Hij is zelfzeker. Niemand kan hem raken. Altijd zijn er andere jongeren in zijn buurt. Hij straalt uit dat je hem niet moet proberen te begrijpen.  Hij heeft niemand nodig om door te gaan.  Hij staat er en de anderen staan rond hem. Hij lijkt onkwetsbaar. Het is moeilijk om met hem in contact te komen.

Op een avond stap ik op hem af.  Hij zit alleen op een bank.  We babbelen over rondhangen op straat.  Hij vertelt me dat hij en zijn vrienden vaak tot ‘s morgens vroeg op straat rondhangen.  Ze voelen voortdurend de blikken van “haters” op hen gericht. Mensen praten over hen. Af en toe verschijnt er een bericht in de media over de zogenaamde hangjongeren. 

Geoffrey vertelt me dat hij de veiligheid van thuis mist.  Hij kent er geen veiligheid.  Hij voelt zich eenzaam thuis.  Zijn mama woont samen met een man die hij niet kent.  Geoffrey  trekt de straat op om deze leegte op te vullen. Hij zoekt sociale contacten. Hij vertelt me dat hij en zijn vrienden vaak op straat rondhangen om de eenzaamheid te verdringen.  Maar het lukt hem op straat ook niet, ook tussen zijn vrienden voelt hij zich vaak eenzaam.  En de andere mensen op straat bekijken hem al helemaal alsof ze er niet bijhoren.

take down
the paywall
steun ons nu!