Tsunami-hulpfondsen gebruikt om walvissen te doden?

vrijdag 16 december 2011 11:56
Spread the love

Zolang de kinderen van het Japanse Fukushima vastzitten in radioactieve gebieden, is het een absurd onrecht dat 30 miljoen dollar wordt uitgegeven aan de veiligheid van walvisjagers.

Walvisjacht is schreeuwend duur en ze wordt mogelijk gemaakt met waanzinnige overheidssteun, tot wel 35.000 dollar per walvis! Als deze subsidies wegvallen, kan de walvisindustrie zomaar instorten.

Maar nu gaat de Japanse premier ook nog 30 miljoen dollar verkwisten om particuliere beveiliging voor de walvisdoders te betalen zodat ze niet meer lastig gevallen kunnen worden door milieuactivisten in volle zee. Met die extra steun hoopt Japan dit jaar meer dan 1000 Minke-walvissen te doden voor de commerciële vleesverkoop.

Ambtenaren beweren dat deze steun ten goede komt aan de kustdorpen die door de tsunami zijn getroffen, terwijl Japan het walvisvlees moet opslaan omdat nog maar weinig mensen het willen eten. Intussen negeert de overheid het feit dat er nog altijd mensen vastzitten op plekken waar de straling hoog is, terwijl de weinigen die steun ontvangen het moeten doen met een schrale 1000 dollar.

take down
the paywall
steun ons nu!