Woonwagenbewoners in Brussel: nog even geduld
Opinie, Nieuws, Samenleving, België, Lokaal -

Woonwagenbewoners in Brussel: nog even geduld

Het ziet er naar uit dat de stad Brussel dan toch werk maakt van een nieuw terrein voor woonwagenbewoners. Of liever dat men het terrein in Haren dat men in 2006 sloot, weer toegankelijk maakt. Niet meteen maar wel in 2011.

maandag 9 augustus 2010 11:28
Spread the love

Er dienen immers nog infrastructuurwerken uitgevoerd. Afsluitingen, nutsvoorzieningen, een sanitair blok en een conciërgewoning: men wil degelijke afspraken maken en een huisreglement laten naleven. Op het terrein zou er plaats zijn voor 25 woonwagens.

Geen overbodige luxe overigens, want dat er een nijpend tekort is aan staanplaatsen voor rondtrekkende families is recent wel heel erg duidelijk geworden. Het ongenoegen is groot. Bij eigenaars die een terrein bezet zagen, maar niet in het minst bij zigeuners die zich overal opgejaagd en buitengesloten voelen. In steeds minder gemeenten zijn ze welkom: de frustraties lopen op.

Wanneer volgen andere gemeenten in Brusselse Gewest?

Net als de stad Zottegem al deed, roept ook Brussel andere gemeentebesturen op om hun verantwoordelijkheid te pakken en een verblijfslocatie te voorzien en open te stellen voor woonwagens. Enkel dan zal de druk kunnen afnemen.

In het Brusselse gewest is de stad Brussel tot dusver de enige van de 19 gemeenten die daadwerkelijk actie onderneemt. Of toch belooft dat te doen.

Bron: artikel La Libre Belgique

take down
the paywall
steun ons nu!