Interview -

Nadia Fadil vindt burgerjournalisten een pluspunt

Nadia Fadil vindt burgerjournalisten een pluspunt
donderdag 25 februari 2010 17:47

Sociologe Nadia Fadil over DeWeMo.

“Journalistiek is volgens te hard geprofessionaliseerd, waardoor de journalistiek aan haar taak voorbij gaat, namelijk nieuws maken, nieuws zoeken, op zoek gaan naar verhalen. Ik denk dat de journalisten daar in de huidige mediastructuur veel te weinig tijd voor hebben. Ik hoop dat DeWereldMorgen.be niet in diezelfde val zal trappen om steeds meer, steeds sneller te gaan produceren, maar in de plaats daarvan de tijd zal nemen om na te denken over welke thema’s belangrijk zijn, tijd zal nemen om aan onderzoeksjournalistiek te doen, in de diepe zin van het woord: op pad gaan, veldwerk verrichten, zich documenteren, … Ik hoop dat men tijd zal nemen om na te denken over de verslaggeving: welke mensen laten we aan het woord, wie laten we aan bod komen, waarom doen we dat, …

Ik hoop ook dat DeWereldMorgen.be op zoek gaat naar nieuwe stemmen en de netwerken zal verruimen, in plaats van afhankelijk te zijn van telkens dezelfde netwerken. Het werken met burgerjournalisten is wat dat betreft een pluspunt, omdat je daardoor mensen die dicht bij de thema’s staan, vaak ook mensen die de thema’s zelf beleven, aanmoedigt om hun verhaal te vertellen. Dat voegt invalshoeken toe van waaruit een bepaald probleem bekeken wordt in de media.”

take down
the paywall
steun ons nu!