Interview -

Luc Cortebeeck vindt het belangrijk dat mensen zelf hun opinie kunnen vormen

Luc Cortebeeck vindt het belangrijk dat mensen zelf hun opinie kunnen vormen
donderdag 25 februari 2010 15:10

Luc Cortebeeck, voorzitter van het ACV, over DeWeMo.

“Vroeger zouden media toch veel meer geïnformeerd hebben, nu opiniëren zij. En ik vind het belangrijk dat mensen zelf kunnen oordelen, zelf hun opinie kunnen maken, en daarvoor moeten zij goed geïnformeerd zijn, vanuit alle kanten, alle zijden.

Ons standpunt komt minder en minder aan bod, dus krijg je ook geen objectieve informatie meer. Hebben wij een congres bijvoorbeeld, dan krijgen we die standpunten niet meer verkocht. Zij kiezen wanneer wij in de media komen, en dat is meestal naar aanleiding van conflicten. Vroeger was het ook zo dat wij geraadpleegd werden telkens het over sociale materies ging. Wel, dit gebeurt ook niet meer. Ze gaan veel liever naar sociale secretariaten, of zelfs naar werkgeversorganisaties die ze dan objectiever achten dan wij. Ja, dus wij hebben echt aanvullende informatie nodig. Wij doen dat zelf in onze media. Maar DeWereldMorgen.be kan zeker helpen.”

take down
the paywall
steun ons nu!