Interview, QuotesOnsNieuws, Dorian van der Brempt, DeBuren -

Dorian van der Brempt is bang van de concentratie

Dorian van der Brempt is bang van de concentratie
donderdag 18 februari 2010 22:02

DeBuren-directeur Dorian van der Brempt over DeWeMo.

“Zoals velen ben ook ik bang van de mediaconcentratie die nu ook in ons land, in ons taalgebied sterk is toegenomen de laatste maanden. Ik denk dat een grotere diversiteit van bronnen ons een grotere objectiviteit kan leveren.

Ik denk dus dat de man die ik niet graag vennoem, die de naam heeft van een goed chocolademerk, zich vergist wanneer hij zegt dat volksverheffing niks voor de VRT is. Ik denk dat de media de plicht hebben om wijsheid en schoonheid te verspreiden en erop te wijzen dat die er zijn.

Het zijn niet de media, noch van links, noch van rechts, die bepalen wat we moeten denken, wat we moeten doen, wat we leuk moeten vinden. Het is de gebruiker van de media die moet kunnen oordelen. En daarvoor moet hij ook een beetje opgeleid worden.

Dit initiatief is er vooral om op een heel eenvoudige manier heel veel mensen te betrekken bij de productie van informatie die er vandaag niet is. Het is de taak van dit initiatief om de groep van goed geïnformeerde mensen te vergroten.”

take down
the paywall
steun ons nu!