Rudy De Leeuw verwacht uitgediept sociaal nieuws

Rudy De Leeuw verwacht uitgediept sociaal nieuws
vrijdag 12 februari 2010 16:55

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw over DeWereldMorgen.be.

“We hopen dat er wat meer diepgang zal zijn en dat men voor de verslagen op DeWereldMorgen.be meer tijd zal nemen dat wat nu kennen in de reguliere media. Ik heb het zowel over radio, TV als de dagbladen.

Nu komt het sociale gebeuren, wat er gebeurt op de werkvloer en in de kantoren alleen in beeld als er grote conflicten zijn. De dagelijkse problemen, de tewerkstelling, de werkloosheid, de armoede komen niet aan bod omdat die niet spectaculair zijn. Hetzelfde geldt voor de manier waarop de sociale zekerheid de mensen beschermt tegen de onzekerheden van deze tijd: dat komt veel te weinig aan bod. Nochtans zijn die dingen essentieel voor het dagelijkse leven van gewone mensen, zoals u en ik.

Internet wordt ook veel gebruikt door jongeren, het is een belangrijk doelpubliek.

Ik denk dat wij met DeWereldMorgen.be twee vliegen in één klap kunnen slaan: enerzijds meer uitgediept sociaal nieuws krijgen en anderzijds de jongeren aantrekken rond deze problematiek.”

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!