De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

DJANGOFOLLLIES 2014: DjanGo–on (B/USA)

DJANGOFOLLLIES 2014: DjanGo–on (B/USA)

donderdag 9 januari 2014 13:32
Spread the love

18 januari; 20:00u

Naar aanleiding van 50 jaar zonder Django zocht Waso De Cauter in 2003 enkele specialisten van het genre en startte aldus het project DjanGo! Gezien het enorme succes kreeg dit initiatief in 2010, voor de 100ste verjaardag van Django, een waardig vervolg: DjanGo!! Deze laatste bezetting bleek ook zo boeiend te zijn dat Waso De Cauter besliste om ze te behouden en verder te gaan met een evolutie van het programma uit 2010: DjanGo-on.

Koen De Cauter is reeds 4 decennia vaandeldrager van het genre in België en begon in ’75 samen met Fapy Lafertin met het Waso Quartet als eersten in West Europa de muziek van Django terug te spelen. Fapy Lafertin is zonder twijfel één van de belangrijkste en ‘puurste’ uitdragers van de Djangostijl.

Cornetist Jon Birdsong is een ingeweken Amerikaan wiens lyrisch spel een perfecte aanvulling is in dit programma.  Myrddin is de jongste zoon van Koen en het spreekt voor zich dat hij met deze muziek is opgegroeid. De twee andere zonen van Koen, Waso en Dajo staan met meer dan 20 jaar podiumervaring stevig in hun muzikale schoenen en vormen samen met drummer Lionel Beuvens de ideale ritmesectie. Een hommage door een uitzonderlijk septet; geen kopie maar een eigen interpretatie… ze blazen het genre als het ware nieuw leven in. Hun muzikaal instinct laat de emotie van de muziek zegevieren en neemt het publiek mee op een reis doorheen het muzikale landschap van Django Reinhardt.

Koen De Cauter: sopraansaxofoon, gitaar en zang

Fapy Lafertin: gitaar

Myrddin De Cauter: klarinet en basklarinet

Jon Birdsong: cornet

Waso De Cauter: gitaar

Dajo De Cauter: contrabas

Lionel Beuvens: drum

Tickets : € 7 | € 10 | € 13

De Centrale
Ham 72, 9000 Gent
decentrale@gent.be
www.decentrale.be

 

take down
the paywall
steun ons nu!