Ubuntu release party: Installeer Ubuntu Linux op je computer!

Ubuntu release party: Installeer Ubuntu Linux op je computer!

Op 29 april verschijnt de nieuwe versie van Ubuntu Linux, een alternatief besturingssysteem voor je computer. DeWereldMorgen.be nodigt je uit op een 'release party': breng op zondag 9 mei je computer mee, en we installeren samen Ubuntu.

vrijdag 9 april 2010 16:16
Spread the love
  • Wanneer: zondag 9 mei, van 13 uur tot 19 uur
  • Waar: DeWereldMorgen.be, Haachtsesteenweg 53, 1210 Brussel (kaartje: http://is.gd/blws7).

Wat is Ubuntu?

Ubuntu is een eenvoudig te gebruiken besturingssysteem voor je computer. Het bevat alle nodige programma’s om je computer te gebruiken, netjes verzameld op één enkele cd. Bovendien bevat Ubuntu tekstverwerkings- en spreadsheetprogramma’s, kan je ermee op het web surfen en je e-mail lezen.

Dit alles maakt van Ubuntu een prima alternatief voor Microsoft Windows of Apple’s OS X. Je kan er alle huis-tuin-en-keuken-computerwerk zonder problemen mee verrichten (en nog veel meer) – en het is volledig gratis te verkrijgen en te onderhouden. Ubuntu staat ook bekend als een uiterst stabiel en veilig systeem.

Ubuntu is vrije software: je mag het systeem vrij gebruiken, kopiëren, aanpassen en verder verspreiden. Het is ook ‘community developed’: het wordt door talloze vrijwillige programmeurs van over de hele wereld ontwikkeld.

Meer weten over Ubuntu? Surf naar http://www.ubuntu.com, of bezoek de website van de Belgische Ubuntu-community: http://www.ubuntu-be.org.

Wat doen we op zondag 9 mei?

We houden een zogenaamde ‘release party’: naar aanleiding van de nieuwe versie van Ubuntu, nodigen we je uit om samen Ubuntu te installeren op je computer, problemen met bestaande installaties proberen op te lossen of gewoon een koffieklets houden over Ubuntu, vrije software, …

  • Als je Ubuntu wil installeren op je computer, maak dan zeker en vast op voorhand een kopie van al je documenten, foto’s, e-mails, … die op je computer staan. Er kan immers altijd iets fout lopen.
  • Wil je Ubuntu uitproberen maar niet noodzakelijk installeren op je computer? Dat kan. De Ubuntu-cd laat je toe de volledige Ubuntu-omgeving te testen, zonder ook maar iets op je computer te installeren (aan de hand van een zogenaamde live cd).
  • Het is ook mogelijk om Ubuntu en een ander besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows) naast elkaar te gebruiken op dezelfde computer – op voorwaarde dat je computer over voldoende schijfruimte beschikt.

Zin om mee te doen?

Als je op 9 mei naar de Ubuntu release party komt, stuur dan een mailtje naar Bruno De Bondt: bruno@dewereldmorgen.be. Vermeld in je mail met hoeveel personen je komt en hoeveel computers je in totaal meebrengt – liefst ook wat je met die computer wil doen (installeren of enkel testen). Zo krijgen we een idee van de nodige netwerkinfrastructuur, installatie-cd’s, …

Aan de Ubuntu-kenners onder jullie:

Als je zin hebt om mee te helpen met installeren, of mensen mee op weg wil helpen met Ubuntu, contacteer dan Bruno De Bondt (bruno@dewereldmorgen.be).

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!