Interview, QuotesOnsNieuws, Ludo De Brabander, Vrede vzw -

Ludo De Brabander wil meer berichtgeving over sociale bewegingen

Ludo De Brabander wil meer berichtgeving over sociale bewegingen
zaterdag 20 februari 2010 17:57

Ludo De Brabander van Vrede vzw over DeWereldMorgen.be.

“De media worden geacht om de vierde macht te zijn. Dat wil zeggen dat zij meehelpen om de democratie te bewaken. Op dit ogenblik is de vierde in handen van een aantal economische groepen, onze pers is economisch sterk geconcertreerd. In dat opzicht kan DeWereldMorgen een goed alternatief zijn.

Dan over de informatie die verspreid wordt. Als sociale beweging vinden we het erg belangrijk dat wat er leeft binnen de sociale bewegingen, zoals initiatieven van de vakbond, de vredesbeweging, de derdewereldbeweging, de media kan halen. Het is heel belangrijk dat dit kritisch gebeurt. Op dit ogenblik valt dit nieuws gemakkelijk tussen de plooien van de gewone pers. Ik hoop dat DeWereldMorgen.be ook daarvoor een oplossing kan zijn.”

take down
the paywall
steun ons nu!