Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hindi Zahra geeft intiem concert op Sfinks

BOECHOUT - De Berberse Hindi Zahra gaf zondagavond 31 juli een intieme set die heel het publiek bekoorde. Met haar zachte en zwoele stem bracht ze iedereen aan het dansen. Ze groeide op in een Marokkaans Berberdorp terwijl ze haar jeugd doorbracht in Parijs. Een interview door Han So...

BOECHOUT - Van hangmatten tot tijdelijke tatoos op het Sfinks marktje vind je het allemaal in een zweem van gezelligheid.

Humanitaire organisaties komen ieder jaar opnieuw hun boodschap verspreiden op de festivalmarkt of op het festivalterrein van SfinksMixed. Zowel grote als minder grote ngo's slaan er hun tenten op. DeWereldMorgen.be ging met enkele van hen praten.

BOECHOUT -- Zaterdag gaf Lëk Sèn een geweldig concert, zijn mix van folk en reggae bracht het publiek in extase. Na zijn doorbraak met de rapgroep SSK dook hij een jaar de studio in, hij riep onder andere hulp in van de Algerijnse reggaeveteraan Amadou Bagayoko. Het resultaat was een...

BOECHOUT -- Het succes van artiesten als Gogol Bordello, Goran Bregovic, Emir Kusturica en Shantel bewijst dat muziek uit de Balkan hipper is dan ooit. Ook op Sfinks stond de eerste dag helemaal in het teken van de zigeunermuziek. 

Stereo Partizan op Sfinks

BOECHOUT-  De DJs van Stereo Partisan maakten er een dol feestje van vrijdag op het hoofdpodium van het  Sfinks festival.

BOECHOUT - Donderdagavond staat haast alles al recht en wacht het festivalterein vol ongeduld op de eerste bezoekers.De weide ziet er verlaten uit en de lichten werpen een flauwe schijn over het nu nog groene gras.