Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vrouwen en vrijheid
Sasss

Schrijft over:
Ik schrijf over onze neuzen die dezelfde kant op moeten wijzen. Ik schrijf over de bezettingsmacht die ons denken bestuurd. Ik schrijf over die onzichtbare denk- en maalstroom, die ons naar beneden kolkt. Over het geloof in wetenschap en hoe wij allen van het ware weten worden weggehouden.

Bio

Ik ben een vrouw, een lot dat ik met drie miljard anderen deel. Ik signaleer hoe vrouwen worden geïnstrumentaliseerd en een richting worden uitgeduwd, die niet tot een beter leven zal leiden. Ik ben toch niet de enige die dit ziet? Wordt feminisme door herenmacht gedicteerd?

Werkgebied

Ik schrijf korte verhalen over van alles en nog wat. Over vogels en bloemen en mijn eigen onmacht me goed uit te drukken. Ik vlinder graag van de ene stempel naar de andere. Ergens houdt mijn schrijven altijd verband met woorden, die onze hoofden vullen en die ons beletten de werkelijkheid te zien. Deze woorden worden gemaakt in de woordenfabriek. Daar wordt aan de lopende band gewerkt om oude gedachten een nieuw jasje te geven.

Participatiesamenleving

Participatiesamenleving. In Nederland wordt de participatiesamenleving afgeroepen.  Ik struikel over deze grote woorden. Zulke woorden maken, dat mijn censoren recht overeind gaan staan.  Waarom doet mij deze term steigeren! Er is toch niets mis mee om te participeren? Eerst de vrou...