Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Oliva Lopez

Bio

Ik ben Olivia, 21. Mijn mama is Duits en mijn papa is van Guatemala, maar ik ben in Italië geboren en getogen. Ik ben met andere gewoontes en tradities opgegroeid dan mijn vrienden, maar stond hier nooit echt bij stil.  Op mijn achttiende ben ik naar België verhuisd en werd ik geconfronteerd met mijn verschillende nationaliteiten. Dit bracht mij tot een soort identiteitscrisis, ik wist niet tot welk land ik hoorde. Ik dacht dat ik de enige was die zich zo voelde, tot ik met andere mensen begon te praten.  Daarom heb ik Skin Mutts gestart, een platform waar we verhalen van mensen verzamelen die mixed zijn of die met diverse backgrounds zijn opgegroeid. We praten over identiteitscrisis, samenhorigheidsgevoel, sociale perceptie, maar ook over talen, verschillende mentaliteiten, eetgewoontes, kortom cultuur in het algemeen. 

“Mijn etniciteit wordt vaak gebruikt als scheldwoord”

Kelly is geboren en getogen in België en heeft Chinese roots. Ze vertelt hoe het voelt om op te groeien in Vlaanderen. Oliva Lopez portretteert op haar YouTube- en Instagram-kanaal ‘Skin Mutts' voornamlijk Belgische jongeren waarvan één of meerdere ouders een andere roots hebben.