Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De die-hards van het onderwijs
hminkema

Schrijft over:
onderwijs; en soms een politieke kwestie die mij extra interesseert

Bio

Ik stond in 1987 voor het eerst als leraar Nederlands voor de klas in het secundair (=voortgezet) onderwijs in Amsterdam. Sindsdien is dat mijn eerste identiteit. Daarnaast heb ik mij verdienstelijk trachten te maken op het gebied van onderzoek (doctoraat 1995), als opleider (voor het primair en secundair onderwijs) en als materiaalontwikkelaar (schoolboek Taaldomein, 2000).

Werkgebied

Ik werk momenteel halftijds als leraar en vakgroepsvoorzitter Nederlands op een school voor havo en vwo (ASO, 1e t/m 3e graad) en halftijds als opleider aan een universitaire opleiding tot leraar basisonderwijs. Daarnaast ben ik in Amsterdam 'werkzaam' als vader van een gezin met drie jonge kinderen :-)

Hoe ‘ondoenlijk’ is de job van een Vlaamse leraar?

Na een korte verblijfsduur in het Vlaamse onderwijs - als zij-instromer - is de beeldend kunstenaar Stefaan Vermeulen er weer uit gestapt. Het leraarschap is hem niet goed bevallen. Om problemen te voorkomen, kiest Vermeulen voor een andere richting in zijn leven. Jammer! denk ik dan, want het le...