Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

I heard the news today, oh boy...
Vie Kuijken

Schrijft over:
Over de actualiteit, commentaar op gebeurtenissen, om mijn mening kenbaar te maken als ik vind dat er teveel onwaarheden worden verteld.

Bio

Ik ben freelance reporter/redactrice. Ik heb jaren lesgegeven: Nederlands aan migrantenkinderen. De actualiteit volg ik aandachtig, ik zie de problemen in de wereld dreigender worden, maar ik blijf geloven in de goedheid van mensen. Tegelijk met de veelheid aan conflicten, groeit weliswaar ook de noodzaak aan vrede en rechtvaardigheid. Ik vind dat veel mistoestanden zouden kunnen vermeden worden, als mensen niet zo klakkeloos geloofden wat politici hen wijsmaken. Daaruit leid ik de noodzaak af om mensen beter, juister en correcter te informeren. Bijvoorbeeld door freelancereporters. Tegelijk baart het me zorgen dat de persvrijheid in vele landen in het gedrang dreigt te komen, wat echter de zucht naar vrijheid en rechtvaardigheid nog meer aanwakkert.

Werkgebied

Ik werk als ik een opdracht krijg, of op vrijwillige basis als ik de noodzaak voel te reageren op toestanden.

Geïntegreerd, de taal geleerd, vrienden gemaakt, aan het werk gezet en  uitgewezen

Rahmat werd in beroep uitgewezen, dat betekent dat hij in eerste instantie wel mocht blijven in dit land. Na het traject dat hij doorliep, met al die vorderingen en dat enthousiasme om zijn leven hier herop te bouwen, houdt dat toch geen steek? Op welke basis wordt hier geoordeeld? Gewoon om zo w...

Geruisloze overdracht

Je zou denken dat de Democraten in Amerika nu verontwaardigd zouden roepen dat de verkiezingen vervalst, of op z'n minst gemanipuleerd zijn in het voordeel van de Republikeinen en dat ze dus ongeldig moeten worden verklaard. Maar deze reactie schijnt uit te blijven. Wat zou Trump doen in het omge...