Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ook zaterdag trokken in Frankrijk weer honderdduizenden mensen de straat op om te betogen tegen de pensioenplannen van president Sarkozy. Volgens de vakbond CGT waren er 3 miljoen betogers, evenveel als twee weken geleden. Een sfeerbeeld uit Avignon.

Zondagmiddag verzamelde een 250-tal betogers op 't Zand voor een vreedzame betoging door de binnenstad. Ze kwamen op straat om de wantoestanden tijdens de ontruiming, de behandeling in het politiekantoor, het onrecht wat werd aangedaan in het gesloten centrum de Refuge en de repres...

In Brussel betoogden zaterdagnamiddag meer dan 5000 Koerden en sympathisanten. Ze deden dat uit protest tegen de huiszoekingen in Koerdische kringen.

Agelopen donderdag ontruimde de politie het Lappersfortbos in Brugge voor een bouwproject. Een 20-tal milieuactivisten hadden zich vastgeketend in boomhutten en tunnels om zich tegen de kap te verzetten. Het bedreigde stuk bos is eigendom van GDF Suez en werd al sinds september 2008 ...