Video, Getuigenis -

Deepa Driver, waarnemer proces Julian Assange: “20-21 februari is zijn laatste kans. Laat je stem horen!”

Advocaat en mensenrechtenactiviste Deepa Driver was vijf jaar lang aanwezig op alle zittingen van de Britse rechtszaak voor de uitlevering van Julian Assange aan de VS. Op 20 en 21 februari komt het Brits Hooggerechtshof samen om te beslissen of Julian Assange nog in beroep mag gaan tegen de beslissing van de Britse regering om hem uit te leveren aan de VS voor 'spionage'.

woensdag 14 februari 2024 09:18

 

(voor Nederlandstalige ondertitels, klik op icoon onder rechts in beeld – totaaltijd 3:01)

 

Het is de allerlaatste stap is een rechtsgang die naam onwaardig, waarin het Britse establishment alle truken uit de doos haalden om Assange gevangen te houden en hem zijn rechten op verdediging te ontzeggen.

Deepa Driver: “Groot-Brittannië is een schandvlek op Europa. Dit gaat over de illegale oorlog in Irak, over de duizenden doden in Afghanistan, over Guantánamo. Dit is een strijd voor de waarheid, voor de klokkenluiders die de feiten aan het licht brachten. Laat je stem horen voor het te laat is.”

EdwardZie ook de getuigenis van voormalig minister van binnenlandse zaken van IJsland Ögmundur Jónasson. Voor meer informatie in ons dossier over Julian Assange, Edward Snowden, Chelsea Manning en Wikileaks.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!